Rahataitoja yhteisön avulla - on äitien vuoro loistaa talousasioissa! 

18.02.2019

Talouskoulu Pantterin valmentajat Nina Nordlund ja Sanna Spårman puhuvat äitien rahataitojen puolesta, sillä ovathan he itsekin äitejä. Molemmilla on vuosien kokemus täsmällisestä ja suunnitelmallisesta oman talouden hallinnasta sekä sijoitustoiminnasta. Vuoden 2019 erityisenä tavoitteena talousvalmentajilla on voimaannuttaa äitejä hallitsemaan omaa talouttaan paremmin. Ja tätä tavoitetta tukemaan, ovat talousvalmentajat luoneet Rahakoulun äideille, joka on neljän viikon verkkovalmennus.

Rahakoulu on verkkovalmennus tavallisille äideille

Rahakoulu on tarkoitettu ihan tavallisille äideille, jotka painivat arjen taloushaasteiden kanssa. Erityisesti ihan aloittelijoille. Sellaisille, jotka pohtivat miten rahaa saa säästöön, mistä saisi lisätuloja ja miten huonoista veloista pääsee eroon, sekä miten huonoille veloille tehdään maksusuunnitelma. Valmennuksessa annetaan myös rahan hallinnointiin liittyviä vinkkejä sekä työkaluja. Verkkovalmennus kestää neljä viikkoa. Sisältö on pääsääntöisesti videoina, joita on helppo kuunnella missä ja milloin vaan. Lisäksi oppimista tukee käytännön tehtävät, sekä Rahakoulun äideille suunnattu Facebook -ryhmä, jossa saa vertaistukea ja apua sekä muilta äideiltä, että talousvalmentajilta.

Lämmin kiitos kurssista. Sanna ja Nina olivat näin aloittelevalle laatineet kurssin hyvin konkreettisesti ja panivat itsensäkin alttiiksi antamalla esimerkkejä omasta elämästään niin positiivisia kuin negatiivisia. Osoittaa suurta viisautta ja elämänkokemusta ja asialle omistautumista. Pidin kurssista todella paljon ja voin sitä lämpimästi suositella muillekin. Suurkiitos heille!   

Rahakoulun talousvalmentaja Sanna Spårman.
Rahakoulun talousvalmentaja Sanna Spårman.

Rahakoulun pilottiryhmä starttasi marraskuussa 2018. Verkkovalmennukseen osallistui tuolloin yli 100 äitiä. Pilottiryhmän toiveiden pohjalta Rahakoulu on auki nyt kaikille äideille, jotka kaipaavat kannustavaa ryhmää sekä neuvoja, joilla pääsee oman talouden ohituskaistalle. Rahakoulussa on mukana äitejä, äitipuolia sekä mummeja. Ikärajaa ei ole! 

Rahakoulusta sanottua: Kurssi oli kuin voimahalaus. Antoi uskoa siihen, etta minä tähän hommaan pystyn. Sain myös järjestelmällisyytta ja hyvän pohjan, jolle rakentaa tulevia säästöja + sijoituksia. Tama on erityisen tärkeää kun ikää on jo 47 v.

Verkkovalmennuksen ensimmäinen viikko on intensiivinen ja monen äidin mielestä paras. Heti alkuun lähdetään ottamaan selvää omasta taloustilanteesta ja mietitään miksi ja mitä varten sitä rahaa oikeastaan kannattaa säästää. Äidit kokivat, että parasta antia ovat konkreettiset neuvot, oman ajatusmaailman muutokset sekä se ettei huonosta taloustilanteesta tarvitse kokea häpeää. Monella on myös huonoja velkoja, joiden selättämiseksi saa verkkovalmennuksessa monta käytännön mallia ja esimerkkiä.

Toisella viikolla paneudutaan menoihin, ja mietitään miten kuluja voi karsia. Kolmannella viikolla päästään monen suosikkiaiheeseen, lisätuloihin. Sillä menoja voi karsia vain tiettyyn pisteeseen saakka. Moni äiti kaipaakin ideoita siitä, mistä voisi saada lisätuloja. Talousvalmentajat antavatkin tähän monta hyvää ideaa. Viimeisellä viikolla raotetaan hieman sijoittamisen perusasioita ja verrataan säästämisen ja sijoittamisen eroja.

 

Rahakoulun talousvalmentaja Nina Nordlund.
Rahakoulun talousvalmentaja Nina Nordlund.

Rahakoulun konkreettiset hyödyt

Äidit ovat kokeneet, että Rahakoulun ryhmäpaine auttaa tarttumaan toimeen. Talousvalmentajilta sekä muilta äideiltä on saanut myös paljon inspiraatiota, tukea ja tunteen, ettei ole lainkaan liian myöhäistä aloittaa! Useampi äiti kertoi, että Rahakoulun ansiosta perheen säästöt ovat kasvaneet useita satoja kuukaudessa. Moni koki myös, että Rahakoulu on sisältöön nähden erittäin edullinen. Se on tarkoituskin! Sillä talousvalmentajat haluavat, että Rahakoulu on edullinen valmennus johon mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua.

Yksi parhaista asioista on se, että Rahakoulu on yhteisö, jossa äidit voivat avoimesti ja rennosti keskustella talousasioista. Ei tarvitse pelätä että joku arvostelee. Kaikki kannustavat toisiaan! 

Lisäksi Rahakoulu avasi monelle ymmärryksen siihen, että hyvin hoidettu ylijäämäinen talous antaa mahdollisuuden myös tulevaisuudessa aloittaa sijoittamisen. Tätä varten Rahakoulu on saanut jatkoa, ja äidit voivat liittyä Rahakoulun jälkeen Sijoituskouluun.

Terveisiä talousvalmentajille: Pääsette mun ihailemien voimanaisten joukkoon, jotka uskaltaa tehdä omaa juttuaan. Tsemppiä jatkoon! 

Unelmointi kannattaa, sanoo Rahakoulun käynyt äiti! Kartoitin myös kaikki menoni ja tiedän nyt ennen melko lailla pimennossa olevat menoni tarkalleen. 

Kiitos hyvästä koulutuksesta, sen ansiosta meidän taloudessa säästyy 400e/kk tästä eteenpäin ja kiva olisi saada ne sijoitettua johonkin. 

Opin pikkuhiljaa miten minä hallitsen rahaa eikä toisinpäin.