Mitkä ovat 5 pointtia siihen, että joka ikinen äiti pystyy luomaan tuloja verkossa oman osaamisensa tuotteistamisella?

12.11.2018

Vieraskynäkirjoitus: Mikko Raespuro

Äidit ovat tämän päivän varsinaisia supersankareita. Heiltä löytyy jos jonkinnäköisiä niksejä, vinkkejä, taitoja ja ominaisuuksia, joita elokuvien ja sarjakuvien supersankarit omaavat.

Näitä täysin vastaavia kykyjä vaaditaan myös internet-liiketoimintaa pyörittävältä yrittäjältä. Tämä on samalla yksi iso tekijä sen puolesta, miksi äidit yksinkertaisesti sopivat erilaisten nettibisnesten käynnistäväksi tahoksi.

Erilaisiin verkkobisnesmalleihin kuuluvat mm. e-kirjojen kirjoittaminen, äänikirjojen ja podcastien nauhoittaminen, verkkokurssien suunnittelu ja valmistaminen sekä bloggaaminen tai verkkokaupan pyörittäminen kotoa käsin.

Vaikken itse äiti olekaan, pyrin nostamaan tämän artikkelin myötä esiin viisi pointtia siihen, miksi joka ikinen äiti pystyy luomaan tuloja verkossa oman osaamisensa tuotteistamisella.

Nämä tärpit koskevat toki myös kaikkia muita yrittäjähenkisiä ihmisiä, joten vaikka äitistatus olisi vielä hankkimatta - tai jopa tavoittamattomissa, suosittelen silti tutustumaan näihin vinkkeihin oman asiantuntijuuden tuotteistamisen osalta.

Aloitetaanpa sen pidemmittä puheitta kohdasta #1.

1. Äideillä on mahdollisuus työskennellä puolipäiväisesti kotoa käsin tietokoneen avulla

Vaikka äitiys on monin paikoin verrattavissa kokopäiväiseen työhön lapsen tai lasten monitahoisen kasvattamisen suhteen, äideiltä löytyy mahdollisuus työskennellä puolipäiväisesti kotoa käsin tietokoneen avulla. Muutaman tunnin mittainen aikaikkuna varhain aamun sarastuksessa, jälkikasvun päiväunien ohella tai vaikkapa illalla ennen nukkumaan menoa riittää enemmän kuin mainiosti alkuun sivutoimisena pyörivän internet-liiketoiminnan käynnistämiseksi.

Kun päättää jättää Netflixin kuukausimaksun maksamatta ja somen jokapäiväisen, mutta ah niin itseään toistavan toisiin ihmisiin vertailemisen vähemmälle, aikaa tuppaa löytymään yllättävänkin paljon johonkin tuottavaan ja hyödylliseen panostettavaksi.

Miksei tämä ylimääräisen ajan mahdollistama hyödyllinen harrastus voisi samalla olla myös tuloa tuottava elementti?

Perheen perustaminen ja lasten kasvattaminen ei nimittäin ole itsessään voittoa tahkoava bisnesmalli - vaikka jotkut tahot sitä lapsilisän maksamisen muodossa ehkä haluavatkin meille uskotella. Tämän vuoksi sivutoiminen yrittäjyys voi tuoda taloudellista apua lasten kasvattamiseen kuukausien kuluessa eteenpäin ja nettibisneksen sekä oman osaamisen kehittyessä yhä tuottoisammaksi.

2. Äideillä on tietotaitoa asiasta kuin asiasta

Toisena pointtina siihen, että jokainen äiti pystyy luomaan tuloja verkossa oman osaamisensa tuotteistamisella, on äitien omaava uskomattoman määrä tietotaitoa asiasta kuin asiasta.

Samalla, kun oma status muuttuu lapsen syntymän myötä, äitien työkalupakki tuntuu laajenevan eksponentiaalisesti myös sellaisten asioiden ja teemojen suhteen, josta ei niin paljon ollut entuudestaan tietoa.

Tätä tietotaitoa on mahdollista jakaa todella tehokkaasti eteenpäin internetin ihmeellisessä maailmassa.

Kun tähän lisätään jokaisen äidin oma persoonallinen kehys, intohimo ja osaaminen, joka ikisellä äidillä löytyy jokin supervoima jaettavaksi muille ihmisille. Tässä kohtaa onkin tärkeä miettiä hieman tarkemmin sitä, mikä mahtaisi olla se oma juttu ja kiinnostuksen kohde, josta voisi puhua putkeen vaikka illan tai kaksi - ilman kyllästymisen tunnetta.

Oma osaaminen voi tulla ilmi myös sillä tavoin, kun muut ihmiset kysyvät sinulta tietystä asiasta mielipidettä tai apua. Yleisesti ottaen tällaiset seikat ovat samalla vahvoja signaaleja siitä, että oma intohimo ja asiantuntijuus ovat riittävän korkealla tasolla aihealueen osalta.

Hyvä knoppisääntö mielessä pidettäväksi on se, että jos sinulta kysytään samasta asiasta kolme kertaa apua tai ajatuksia, pystyt tuotteistamaan osaamisen verkossa auttamalla muita ratkaisemaan tämän tietyn ongelman.

3. Äidit kykenevät tekemään useampaa kuin yhtä asiaa kerrallaan

Kolmas pointti siihen, että joka ikinen äiti pystyy luomaan tuloja verkossa oman osaamisensa tuotteistamisella, on äitien kyky tehdä useampaa kuin yhtä asiaa kerrallaan.

Erityisesti tämä ominaisuus erottaa äidit isistä...

Kun puhutaan äideistä - ja naisista ylipäätään, tulee välittömästi mieleen erilaiset artikkelit ns. multitaskaamisesta eli useiden asioiden yhtäaikaisesta tekemisestä. Vaikkei tämä ole pelkästään hyvä asia - varsinkaan nettiyrittäjyyden saralla, on useamman asioiden väliaikaisesta yhdistämisestä myös todella paljon hyötyä.

Asioilla on tapana lähteä tällöin rullaamaan vain yhteen asiaan keskittymistä ripeämmin.

Suosittelen kuitenkin isossa kuvassa keskittymään yhteen isoon asiaan kerrallaan. Tämä iso teema kuitenkin koostuu lukuisista pienistä tekijöistä, jolloin äidin kyvyt pääsevät arvoon arvaamattomaan.

Meillä miehillähän on jo tunnetusti vaikeuksia keskittyä samanaikaisesti purukumin syömiseen ja pyörällä ajeluun :)

4. Äidit tietävät toisten ihmisten auttamisen tärkeyden

Neljäs tärppi on äitien tietämys toisten ihmisten auttamisen tärkeyden suhteen.

Internet-liiketoiminnan - ja oikeastaan minkä bisnesmallin tahansa, tärkein tehtävä on toisten ihmisten auttaminen. Kun siirtää oman fokuksen ja ajattelumallin pelkkien tulojen ansaitsemisesta ihmisten auttamisen suuntaan, jänniä asioita alkaa tapahtumaan.

Tämän seikan äidit tietävät hyvin lasten kasvattamisen osalta.

Kun autat toisia ihmisiä saavuttamaan omat unelmansa, saavutat samalla omat unelmasi. 

Help others achieve their dreams and you will achieve yours."
- Les Brown

Samalla koko nettiliiketoiminta saa menestymiseen tarvitsemaansa kauaskatseisuutta ja pitkäjänteisyyttä ihmisten kokonaisvaltaisen auttamisen vuoksi lyhyen aikavälin ja suurella todennäköisyydellä umpikujaan johtavan oman edun tavoittelun sijaan.

5. Internet-bisnes on kuin luotu äitiä varten - ja päinvastoin!

Viides - ja samalla tämän artikkelin viimeinen pointti siihen, että joka ikinen äiti pystyy luomaan tuloja verkossa oman osaamisensa tuotteistamisella, on internet-bisneksen ja äidin välinen vahva synergia.

Nettibisnes on kuin luotu äitejä varten - ja äidit on puolestaan kuin luotuja verkkoliiketoiminnan pyörittämistä ajatellen.

Kuten ykköskohdassa tuli mainittua, äideillä on mahdollisuus työskennellä puolipäiväisesti kotoa käsin tarpeeksi pitkään siihen nähden, että oma yrittäjyys lähtee lentoon. Tämä voi puolestaan johtaa siihen ihanteelliseen tilanteeseen, että puolipäiväinen yrittäjyys ja kokopäiväinen äitiys muuttuvat ajan kuluessa täysipäiväiseen elannon ansaitsemiseen internetin avulla - ilman että päivätöissä tarvitsee enää erikseen käydä.


Eikö lasten kanssa kotona oleminen, omien arvojen mukainen kasvattaminen ja esimerkin näyttäminen sekä ravitsevan ruoan laittaminen olisikin ihanteellinen tilanne?

Valitettavan usein tilanne on se, että lasten kasvaessa tiettyyn ikään, aamupalan survominen väsyneen pienokaisen naamariin hoitopaikkaan menemisen haluttomuuden ja töihin lähdön yhdistämän kiireen vuoksi, muodostuu uudeksi normiksi.

Tämä ei ole kovinkaan ihanteellinen tilanne onnellisen ja stressittömän perheen taustalla.

Oman internet-liiketoiminnan luominen voi siis vapauttaa - tai ainakin vähentää, monesta äitiyden ja perheen pyörittämisen ongelmista. Suosittelen ainakin tarkastelemaan mahdollisuutta lähteä ansaitsemaan tuloja verkosta erilaisten mahdollisuuksien myötä.

Lopuksi:

Kävimme tämän artikkelin myötä läpi viisi pointtia siihen, miten joka ikinen äiti pystyy luomaan tuloja verkossa oman osaamisensa tuotteistamisella.

Nämä tärpit olivat siis:

  1. Äideillä on mahdollisuus työskennellä puolipäiväisesti kotoa käsin tietokoneen avulla

  2. Äideillä on tietotaitoa asiasta kuin asiasta

  3. Äidit kykenevät tekemään useampaa kuin yhtä asiaa kerrallaan

  4. Äidit tietävät toisten ihmisten auttamisen tärkeyden

  5. Internet-bisnes on kuin luotu äitiä varten - ja päinvastoin!

Kutsun sinut tämän artikkelin lukemisen jälkeen seuraamaan kanssani reilun tunnin mittaisen Verkosta Vapauteen - webinaarin, joka näyttää sinulle neljä eri mahdollisuutta aloittaa tulojen ansaitseminen internetin avulla.

Webinaarin teemana on "Miten ansaita paikkariippumattomasti elantonsa toteuttamalla itseään ja intohimoaan taloudellisesti kannattavalla tavalla internetiä hyödyntäen?". Webinaarissa käydään tämän teeman ympäriltä kattavasti läpi kolme isoa pointtia siihen, miten oma nettiyrittäjyys laitetaan käyntiin.

Pääset osallistumaan tähän maksuttomaan Verkosta Vapauteen - webinaariin tämän linkin kautta.

      Miten ansaita paikkariippumattomasti elantonsa toteuttamalla itseään ja intohimoaan taloudellisesti kannattavalla tavalla internetiä hyödyntäen? Mikko Raespuro
Miten ansaita paikkariippumattomasti elantonsa toteuttamalla itseään ja intohimoaan taloudellisesti kannattavalla tavalla internetiä hyödyntäen? Mikko Raespuro

Mikko Raespuro on toiminut internetmarkkinoinnin parissa jo 10 vuoden ajan seuraamalla tarkalla silmällä alan alati muuttuvia trendejä. Näistä kymmenestä vuodesta viimeiset kahdeksan ovat sujunee oman digiliiketoimintaan keskittyvän yrityksen toiminnan kehittämisessä koko ajan tavoitteellisempaan ja tuloksellisempaan suuntaan.

Ura internet-liiketoiminnan ympärillä käynnistyi alun perin lähes pakon sanelemana vuoden 2008 aikoihin käynnistyneen laman vietyä turvallisuutta luovan työpaikan. Tutun ja turvallisen palkkanauhan menettämisen ohella seurauksiin voidaan laskea myös toimeliaisuuden romahtaminen erilaisten terveysmurheiden myötä.

Hän on paketoinut vuosien aikana kartuttamansa käytännön osaamisen tiiviiksi paketiksi myös Verkosta Vapauteen - kirjan myötä. Voit hankkia kirjan maksuttomasti myös Mikon henkilökohtaisen sivuston kautta täältä. Sivustolta löytyy roppakaupalla arvokasta informaatiota myyntisuppiloprosessin hyödyntämiseen oman liiketoiminnan maksimoimiseksi.