Hyvinvointi- ja voimavalmentaja Maikki Marjaniemi - Maailma kuuluu kehtaajille!

05.01.2019

Hyvänlainen kehtaaminen vie eteenpäin elämässä, sanoo hyvinvointi- ja voimavalmentaja Maikki Marjaniemi. 

Henkilöhaastattelussa 32-vuotias yrittäjä, sekä hyvinvointi- ja voimavalmentaja Maikki Marjaniemi. Luethan haastattelun loppuun, sillä Maikki tarjoaa uskomattoman edun kaikille lukjoilleni!

Maikki asuu nyt Oulussa, mutta on syntynyt ja kasvanut Raahessa. Maikki on alun perin valmistunut Oulun yliopistosta suomen kielen maisteriksi. Liikunta- ja hyvinvointialalle Maikki päätyi ensin kiinnostuksen kautta. Liikunta ja hyvinvointi on aina kiinnostanut Maikkia. Hän opiskeli harrastuksenaan liikunta-alan ammattitutkinnon, jonka jälkeen hän ohjasi jumppia ja oli töissä myös liikuntakeskuksessa. Liikunta- ja hyvinvointiala vei mukanaan. Maikki halusi opiskella alasta lisää, ja on opiskellut mm. voimaharjoittelua Jenkeissä. Koska viisi vuotta sitten ei vielä puhuttu kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, alkoi tämä aiheena kiinnostamaan Maikkia enemmän. Hän alkoi opiskella myös sitä, kuinka paljon omalla mielellä on vaikutusta ihmisen hyvinvointiin.

Yrittäjähenkisenä ihmisenä on työ Maikin intohimo. Onnelliseksi hänet tekee myös ihanalta maistuvat hyvän arjen rutiinit, jotka tuovat rytmiä elämään. Myös luonto on Maikin sydäntä lähellä. Luonnossa liikkuminen onkin erittäin hyvää vastapainoa istumistyölle.

Hyvinvointi- ja voimavalmentaja Maikki Marjaniemi
Hyvinvointi- ja voimavalmentaja Maikki Marjaniemi

Yrittäjys vaatii rohkeutta ja paljon uusien asioiden opiskelua

Maikki on valmistunut yliopistosta humanistisesta tiedekunnasta, jossa yrittäjyydestä ei ole ikinä puhuttu. Maikki ei ole saanut opiskeluaikoinaan vielä oppeja yrittäjyyden taipaleelle. Liikunta-alalla on kuitenkin yleistä, että PT:n työt aloitetaan omalla toiminimellä. Maikki sai neuvoja alkuun toiminimen perustamiseen tutuilta yrittäjiltä, sekä Oulun Uusyrityskeskuksesta. Maikki vinkkaa, että kannattaa ehdottomasti hakea Uusyrityskeskuksesta starttirahaa, jos aikoo ryhtyä 100 % yrittäjäksi.

Yrittäjyys vaatii rohkeutta ja heittäytymistä sekä paljon uusien asioiden opiskelua. Maikki tekee esimerkiksi omalle Youtube -kanavalleen videoita. Alkuun kameran edessä oleminen jännitti. Tätä on kuitenkin pitänyt harjoitella ja harjoittelu kärsivällisyyttä. Tuloksia alkaa syntymään, kun tekee töitä systemaattisesti ja kärsivällisesti.

Myyntityön kanssa täytyy olla myös tarkkana. Ei lähdetä heti hyökkäämään naamalle, että osta, osta. 

Maikki korostaa, että ensin on lähdettävä hakemaan potentiaalisten asiakkaiden luottamusta. Tämä on tapahtunut siten, että Maikki on antanut paljon ilmaista materiaalia. Kun yleisö on lämmin, voi sen jälkeen lähteä tarjoamaan maksullista extraa.

Verkkovalmennuksissa nyt jo yli 14 000 maksavaa asiakasta

Yritystoiminnan alkuvaiheen mahdollisti se, että oma talous on ollut vakaalla pohjalla. Näin oma talous olisi kestänyt myös sen, jos yritystoiminta ei olisi lähtenyt alkuvaiheessa tuottamaan. Maikki sanoo, että yrittäjyys vaatii myös erityisesti yrittäjämäistä ajattelutapaa, sekä kykyä itsensä johtamiseen. Omien töiden priorisointi, ajan rajaaminen ja aikatauluttaminen vaatii itsekuria. Maikki myös vinkkaa, että on hyvä osata pyytää ajoissa apua, eikä koittaa tehdä kaikkea itse. On tärkeää keskittää omaa työpanosta oikeisiin asioihin.

Maikki Marjaniemellä on alkamassa Jenkkakahvoista tiimalasiksi -verkkokurssi, johon on ilmoittautunut nyt yli 600 naista. Verkkokurssit saivat alkunsa 2016 syksyllä, jolloin ystävä vinkkasi, että hän voi auttaa verkkokurssien rakentamisessa. Yritystoiminta vaatii jatkuvaa opiskelua ja itsensä kehittämistä. Maikki on opiskellut mm. miten kirjoitetaan tekstiä myyvällä tavalla. Hän on saanut omat opit mm. Valmentaja-akatemian valmennuksista. Maksavia asiakkaita on ollut nyt kahden vuoden yritystoiminnan aikana valmennuksissa nyt yli 14 000 ja ilmaisilla kursseilla lähes 150 000 asiakasta.

Verkkokursseja pohtivalle Maikki neuvoo, että digitaalisen tuotteen kysyntä kannattaa kokeilla ensin siten, että koittaa myydä verkkokurssin ensin. Jos kurssille on kysyntää, voi valmennuksen sisältöä alkaa tuottamaan sitä mukaa kun verkkokurssi starttaa ja edistyy.

Valmennukset ovat nyt Maikin päätyö. Omaa aikaa myös jää, sillä menestyvän yrityksen ja liiketoiminnan takana on myös hyvä tiimi. Liiketoiminnan kasvun kannalta on ollut olennaista ottaa melko varhaisessa vaiheessa työntekijöitä mukaan tiimiin. Maikki Marjaniemen tiimissä on nyt toisen yrittäjän lisäksi tuottaja, asiakaspalvelija, yhteisövastaava, markkinointikoordinaattori, videoeditoija, avustava sisällöntuottaja, ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti ja talousassistentti. Tulossa on myös toinen liikunnan ohjaaja. 

Maikki vinkkaa, että hyvän tiimin löytää esim. sosiaalisen median kautta omista verkostoista. Esimerkiksi omista seuraajista saattaa löytyä hyviä työntekijöitä. Sillä he tuntevat jo yrityksen, sinut ihmisenä, ja ovat lisäksi kiinnostuneita sinun yritystoiminnasta. Työntekijöitä voi palkata nykyään niin helposti tekemään töitä oman yrityksen kautta tai kevytyrittäjänä. Maikki vinkkaakin, että jos tekisi itse nyt jotain toisin, niin hän aloittaisi yritystoiminnan ensin kevytyrittäjänä. Esimerkiksi OP-kevyt-yrittäjäpalvelu vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, Maikki vinkkaa.

Hyvinvointi- ja voimavalmentaja MAIKKI MARJANIEMI tarjoaa lukijoilleni uskomattoman edun! Koodilla: talousvalmennus, saat 40 % alennuksen Maikki Marjaniemen kursseista. Tarjous voimassa rajoitetun ajan!