Miten luoda taloudellisia tavoitteita säästämiselle?

20.12.2017

Olen miettinyt pitkään omia pitkän tähtäimen tavoitteita säästämiselle. Olen miettinyt sitä miksi säästän ja kuinka kauan pitää säästää ja sijoittaa jotta olisi tarpeeksi rahaa esimerkiksi 10 vuoden kuluttua. Ja millainen varallisuus olisi riittävä?

Tavoitteiden määrittely on talouden suhteen ollut minulle vaikeaa. En kuitenkaan tavoittele kuuta taivaalta. Pyörittelin monta kuukautta asiaa ja päätin vihdoin eilen luoda tästä(kin) Excelin. Koska rakastan Exceleitä.

Laitoin taulukkoon:

- Omaisuuden (Varallisuuden velkoineen)

- Velat

- Varallisuuden (Velattoman)

Tämän jälkeen laskin kuinka paljon lyhennän velkaa vuosittain, ja kuinka paljon omaisuuden arvo nousee vuosittain. On muuten hirvittävän helppo homma lopulta!

Ilokseni huomasin, että kolmen vuoden päästä olen maksanut kodin asuntolainan teoriassa kokonaan. Sen sijaan että olisin maksanut lainaa 20 vuotta. Tämän summan verran varallisuuteni kasvaa seuraavan kolmen vuoden aikana. Tämän lisäksi voisin ostaa kakkoskodin ulkomailta.

10 vuoden päästä velaton varallisuus olisi jo sen verran että voin tehdä mitä haluan. No, käytännössä näin ei varmasti ole. Yrittäjyys on elämäntapa joka ei minusta varmasti ihan heti lähde.

Olen saavuttanut ensimmäisen tavoitteen, joka oli se että pääsen pois palkkatöistä. Seuraava tavoite on se että olen maksanut oman asuntolainan teoriassa pois. Että minulla on sen verran velatonta varallisuutta kuin mikä on kotini arvo. Se on minun puskuri. Jos kaikki menee pieleen, on minulla velaton koti, jos myyn kaiken muun omaisuuden pois. Tähän pisteeseen pääsen kahden vuoden päästä. Nämä on minun välitavoitteet.

Lopetanko nyt säästämisen ja sijoittamisen? En! Koska se on vaan niin pirun hauskaa ja haastavaa! Mitä ajatuksia herättää? Oletko itse luonut taloudellisia tavoitteita ja millaisia tavoitteita tulevaisuuteen?