Luottokorttiveloista eroon!

05.01.2018

Hyvää alkanutta uutta vuotta! Joulukuu on kuukausi jolloin saattaa helposti mennä överiksi muukin kun suklaan syönti. Luottokortit tapissa? Älä ota morkkista! Se on elämää. Olennaista on se, miten tilanteesta selviää. Tai onko tarvetta selvitä. Vai makseleeko pois kun makselee. Ja pitää luottokortin velkarajaa tapissa? Kenties olet joutunut nostamaan sitä? Tässä muutama vinkki luottokorttivelan nopeampaan lyhentämiseen.

Maksa asuntolainan sijaan luottokorttivelkaa tai pikavippiä!

Usein asuntolainassa on maksuvapaita kuukausia tai joustonvaraa. Voit siis lyhentää asuntolainan sijaan esim. 1 - 12 kk luottokorttivelkaa. Asuntolainan korko on ehkä euribor + marginaali esim. 0,75. Tämän lainan lyhentäminen on huomattavasti halvempaa kuin esim. luottokorttivelan. Luottokortin kortko voi olla esim. 6 - 12 % + käsittelykulut. Jos maksuvapaata ei saa, maksaa esim. Nordeassa maksuohjelman muutos 200 euroa. Säästät silti tässä muutoksessa!

Myy turhaa tavaraa

Kaappiin on jäänyt pieniä vaatteita, huonekaluja tai laukkuja/kenkiä. Torin tai huuto.netin kautta menee tavara kaupaksi uskomattoman hyvin! Itse myin tässä kuussa valaisimia ja sain 200 euroa rahaa. Siitä on vähän vaivaa tietenkin, mutta mikään ei tule ilmaiseksi.

Pihistä vähäsen

Laita ylös kuukauden tulot ja menot. Olisiko jokin kohta josta voisit vähän säästää? Tähän toimii hyvin Excel. Moni ei edes tiedä mihin rahat joka kuukausi katoaa. Detox kuuri shoppailuun, jääkaappiin ja elämäntapaan. Muutaman kuukauden jaksaa tsempata. Siitä tulee huisin hyvä fiilis kun pääsee luottokorttiveloista eroon!

Luottokortti pois lompakosta

Jos luottokortti on sinulle kuin suklaalevy kaapissa, niin ota luottokortti pois lompakosta. Älä kerrytä enempää velkaa. Poissa silmistä, poissa mielestä. Järkevällä talouden suunnittelulla voi shoppailulle varata jatkossa omat varansa siten että raha olisi etukäteen säästettynä.

Säästeliästä uutta vuotta ystävät :) Älä pihistä niistä iloista jotka tuottaa iloa ja onnellisuutta! Säästäväinen elämäntyyli ei tarkoita nihkeää elämää.