Lainaneuvottelut - sijoitusasunnon osto

01.11.2017

Pankkilainan saanti sijoitusasunnon ostoon käy vaikeammaksi kun sijoitusasuntoja on useita. Pankki mieltää asuntosijoittajan ja sijoitustoiminnan ammattimaiseksi. Omia neuvottelutaitoja tarvitaan entistä enemmän, mitä pidemmälle sijoitustoiminta etenee. Pankki luottaa minun näkemykseen ja kyvykkyyteen laskea ja esittää sijoituspäätökset. Pankkiin en suosittele menemään takki auki. Olen harjoitellut nyt kolme vuotta lainaneuvotteluja sekä yrityspuolelle, että yksityishenkilönä. Tähän saakka olen saanut hankkeeni lainoitettua. Tämä vaatii laskelmia. 

Minulla on hyvä yhteistyö Nordean kanssa. Minulla on varainhoitaja, joka on kartalla minun sijoitusstrategiasta. Oma yhteyshenkilö on avainasemassa, jotta pankki ymmärtää minun tilanteen. Sitä ei voi joka kerta uudelle henkilölle pankissa esittää. Eikä kaikki pankkihenkilöt ole asuntosijoittamisen kannalla. Pyri löytämään hyvä pankkihenkilö ja pysy siinä. Kilpailuttaminen ei ole aina parempi vaihtoehto.

Hanki oma pankkiyhteyshenkilö, joka ymmärtää asuntosijoittamisesta!

Itse kilpailutin kaikki pankit. Mutta koska lainaa on paljon, on oman varallisuuden ja taseen esittäminen pankkiin iso prosessi. Ja yleensä pankit toivovat että lainat olisi sitten kaikki myös samassa pankissa.

Valmistaudu pankkitapaamiseen huolellisesti!

Esitä oman talouden luvut tarkasti. Ole kartalla omista tuloista ja menoista sekä varallisuudesta. Asiantuntijuus tukee lainan saantia hurjasti! Tämä on asia joka pitää opetella. Kun käyt pankista ottamassa "pakit" muutaman kerran, huomaat mitä kannattaa tehdä toisin seuraavalla kerralla. Mutta tärkeää on myös se että ymmärrät mitä olet ostamassa. Ja että sijoitusasunnon hankinta tukee sinun omaa taloutta. Ja pystyt kantamaan myös riskit mahdollista koron nousua vastaan. 

Neuvon aiheeseen liittyen mielelläni! Voit laittaa minulle viestiä tulemaan!

Älä pelkää tarttua haasteeseen! Jos minä osaan tämän, osaat sinäkin!