Blogivalmentaja Tiia Konttisen vinkit yrittäjä-äideille - Kehitä omaa osaamista ja varmista hyvä talouden hallinta. *BONUS! Ilmainen valmennus: Bloggaajasta ammattilaiseksi

16.10.2018

Blogivalmentaja Tiia Konttinen asuu kahden lapsen kanssa Suonenjoella. Tyttö ja poika ovat nyt 15-vuotiaita. Miten yrittäjä-äiti organisoi arjen erityiskaksosten kanssa. Juttelimme Tiian kanssa perheen ja yrittäjyyden yhteen sovittamisesta sekä siitä, mitä yrittäjyys on ottanut sekä antanut vuosien varrella. Tiia kutsuu myös blogini lukijat mukaan ilmaiseen valmennukseen. Lisäksi saat vinkkejä joista sinulle on yrittäjänä varmasti hyötyä! 

Perheaika ja työaika - selvästi rajattu

Tiialla soi joka aamu kello puoli kuudelta, jolloin hän lähtee lenkille. Pimeät aamut eivät houkuttele, mutta omasta hyvinvoinnista on hyvä pitää huolta. Miten ihmeessä sitä sitten jaksaa lähteä aamulla puoli kuudelta lenkille? Tiia sanoo, että on vaan ihan yksinkertaisesti mentävä puolta tuntia aikaisemmin nukkumaan. Kaksosten rytmiäkin on muutettu vähän siten, että koko perhe menee nykyään aikaisemmin nukkumaan. 

Joka aamuiset kävelyt ovat tuoneet selvästi enemmän jaksamista ja hyvinvointia. Myös lasten kanssa kestää pinna paremmin, -Tiia nauraa. Yrittäjyyden ja perheen yhdistäminen ei ole ollut Tiialle suoraviivainen ja helppo yhtälö. Tässä on tehty iso työ oman pään kanssa, -Tiia sanoo. Vaikka lapset ovat isoja ja itsenäisiä, niin ADHD-poika sekä ADD-tyttö tarvitsevat apua arjen perus askareissa. Tiia haluaa myös olla lapsilleen läsnä. Perheessä onkin opittu kantapään kautta, että päivät askareineen on organisoitu myös lasten näkökulmasta.

Blogivalmentaja Tiia Konttinen
Blogivalmentaja Tiia Konttinen

Työpäivät on jäsennelty ja suunniteltu etukäteen

Aamulenkin jälkeen Tiialla on kotiäiti-aikaa. Hän huolehtii lapsille aamupalat ja auttaa lapsia aamun askareissa. Työpäivän Tiia aloittaa joka päivä kello kahdeksan. Tiia kertookin että pyrkii tekemään töitä tehokkaasti aina kello kahteen saakka, jolloin lapset yleensä tulevat koulusta kotiin. Tällöin alkaa jälleen kotiäiti-aika. Ruuan laitto ja muut kodin askareet sekä lasten läksyt. Kolmen jälkeen Tiialla jatkuu työpäivä ja hän jatkaa töitä yleensä noin kello viiteen tai kuuteen saakka. Työviikot on aikataulutettu ja kulkevat hyvin samanlaisella rutiinilla. Näin paketti pysyy hyvin kasassa. Tiialla on myös käytössä erilaisia ajanhallinnan työkaluja. Hyvä tapa on aloittaa esim. työviikko jo sunnuntai-iltana. Tällöin Tiia tekee tehtävälistan aina seuraavan viikon töistä, ja priorisoi työt tärkeysjärjestykseen. Näin koko työviikko on juoksutettu läpi tehtäväjärjestyksessä.

Tiia, mihin sinulla on kiire?

Juttelimme kiireestä ja kiireen tuntemuksista. Hoemme molemmat Tiian kanssa erilaisia ajanhallinnan mantroja usein. Nämä auttavat hallitsemaan kiireen tuntua. Tiia kysyykin itseltään kiireen tunteessa, että: "Tiia mihin sinulla on kiire". On myös hyvä muistaa ajatella, että jos tekee asioita hutiloiden, niin yleensä nämä virheet löytää edestään. Ja silloin täytyy olla aikaa korjailla mokia myöhemmin. Itse ajattelenkin usein, että jos minulla on kiireen tuntu, niin teen jotain väärin. Tällöin aikaa kuluu vääriin asioihin, eikä työpäivää ole suunniteltu oikein. 

Jos sinulla ei ole aikaa tehdä sitä kunnolla. Niin milloin sinulla on aikaa korjata se? 

Realistiset suunnitelmat ja hyvä taloustilanne luovat hyvän pohjan yrittäjyydelle

Keskustelimme ja pohdimme Tiian kanssa sitä, mitä vaaditaan jotta äidit voisivat jäädä yrittäjiksi. Tiia toteaa, että realistiset suunnitelmat ja hyvä taloustilanne auttaa, jotta yrittäjäksi voi jäädä. Tiia miettii historaa taaksepäin. Investointeihin on mennyt paljon rahaa. On välttämätöntä ja suotavaa investoida rahaa yritystoiminnan perustamiseen, markkinointiin ja kehittämiseen. Paljon asioita voi opetella myös itse. Mutta kaikki ylimääräinen aika on pois tuottavasta työstä. Pitää myös uskaltaa pyytää apua esimerkiksi lasten hoitoon. 

Yrittäjyydessä hyvää on ehdottomasti vapaus määritellä omat työajat ja saa olla kotona silloin kun lapset tulevat koulusta kotiin. Yrittäjyyden mukanaan tuomaa vapautta ei voi edes rahassa mitata. Yksinhuoltajana yrittäjyyden ja äitiyden yhdistäminen ei ole kuitenkaan ollut Tiialle helppoa.

Tiia suosittelee etenemään rauhallisesti ja viemään maltilla omia unelmia eteenpäin. Tiia on itse edennyt tukka putkella. Ja korjailee nyt jälkikäteen virheitä joita on tehnyt. Tiia kannustaa yrittäjiä: "Pysähdy ja mieti mikä on järkevää".

Yrittäjän taloudellinen pelivara sekä puskurit ovat tärkeitä. Kun rahaa alkaa tulemaan, kannattaa osa rahasta käyttää omaan kouluttautumiseen sekä palkata valmentaja. Kun alkaa panostamaan oman osaamisen kehittämiseen, niin tuloksia tulee paljon nopeammin. Tästä olemme myös Tiian kanssa täysin samaa mieltä. Tuhansia euroja on laitettu oman osaamisen kehittämiseen. Investoinnit ovat tuoneet kuitekin euroja moninkertaisesti takaisin.

Tiia kiteyttää.....

Yrittäjyyden nurjat puolet:
- Ei ole niin paljon mahdollisuuksia matkustaa lasten kanssa.
- Yrittäjän talous tuo rajoitteita.

Yrittäjyyden hyvät puolet:
- Antanut vapaa-aikaa, vapautta ja enemmän aikaa lasten kanssa.
- Lisännyt sosiaalista elämää.
- Yrittäjyys on tuonut paljon ystäviä.
- Yrittäjänä ja bloggaajana joutuu ja saa tuoda itsensä esille hyvinkin henkilökohtaisella tasolla.

ILMAINEN BONUS: Yrittäjä, rakenna brändiäsi blogin avulla 

Blogivalmentaja Tiia Konttinen on yrittäjänainen ja valmentaja, jonka palveluja itse aidosti ja sydämellä suosittelen. Oman blogini lukijamäärät ovat kasvaneet tammikuusta lokakuuhun siten että kävijöitä oli alkuun muutama sata, ja syyskuussa yli 16 000. Tiia Konttisen opit ovat minulla käytössä. Suosittelen siis ehdottomasti liittymään Tiia Konttisen maksuttomaan bloggajasta ammattilaiseksi work shoppiin. Bloggaajasta ammattilaiseksi work shop on suunnattu erityisesti yrittäjille! Jos siis haluat ansaita tuloja bloggaamalla, niin älä ohita tätä!  Vinkkejä saa myös E-kirjan julkaisua varten sekä verkkokurssin myyntiin. 

Yrittäjä: verkostoidu ja kehitä omaa osaamistasi. Tiia Konttinen vinkkaa, Ota seurantaan nämä!
- Anjan Bisneskoulu
- Tytti Laine
- Digivallankumous
- Jukka Harju
-
Sanna Spårman
- Nina Nordlund

Seuraa Tiia konttista:
Nettisivut
- Facebook
- Instagram


Lue myös nämä! Uusimmat blogipostaukset:

Talousvalmentajat Nina Nordlund ja Sanna Spårman ovat kysyneet äideiltä millaisia haasteita sijoitustoimintaan liittyy. Mikä estää viemästä sijoitustoimintaa seuraavalle tasolle, millaisia konkreettisia asioita sijoittamisella tavoitellaan ja mistä tietoa mieluiten etsii. Kyselyyn vastasi 101 äitiä.

Talouskoulu Pantterin valmentajat Nina Nordlund ja Sanna Spårman puhuvat äitien rahataitojen puolesta, sillä ovathan he itsekin äitejä. Molemmilla on vuosien kokemus täsmällisestä ja suunnitelmallisesta oman talouden hallinnasta sekä sijoitustoiminnasta. Vuoden 2019 erityisenä tavoitteena talousvalmentajilla on voimaannuttaa äitejä hallitsemaan...