Talousvalmentaja

Sanna Spårman

Olen äiti, yrittäjä ja sijoittaja.

Oma näkemykseni on, että jos et luo tavoitteita, et myöskään ikinä saavuta niitä. Silti haluan kannustaa ihmisiä aloittamaan säästämisen ja sijoittamisen arkisella tavalla. Helposti ja ilman stressiä. 

Olen tehnyt noin 15 viimeistä vuotta töitä terveydenhuoltoalan liiketoiminnan ja vahvasti ratkaisumyynnin parissa. Olen koulutukseltani tradenomi. Kehitän ja koulutan jatkuvasti omaa osaamistani henkisen kasvun, yritys- ja sijoitustoiminnan saralla. 

Intohimo ja kiinnostus asuntosijoittamiseen alkoi 2014 kun ostin ensimmäisen sijoitusasuntoni. Jäin kerrasta koukkuun. Asuntosijoittamisesta tuli harrastuksen kautta yksi tulon lähde joka johdatti minut kauan haaveissa olleelle yrittäjän polulle. 

Oma havahtuminen tapahtui 2013, kun tulin raskaaksi ja perustimme mieheni kanssa perheen. Oivalsin ettemme voi enää tuhlata rahoja, vaan olisimme kohta vastuussa myös lapsesta. Minulla oli luottokorttivelat, joista halusin ensimmäisenä eroon. Hyvän talouden hoidon kautta innostuin myös asuntosijoittamisesta. Harrastuksesta tuli pikkuhiljaa intohimo ja nykyinen työ talousvalmentajana. 

Vuonna 2014 ostin ensimmäisen sijoitusasuntoni. Sijoitan asuntoihin, sekä autohalliosakkeisiin. Lisäksi perheellä on rahastoja ja vähän osakkeita. Etsin myös uteliaasti ja aktiivisesti uusia sijoituskohteita.

Elämässä tulee kolhuja ja töyssyjä. Tapahtuu asioita jotka ahdistaa. Voi tulla taloudellisia vaikeuksia. Jos sinulla on taloudellisia vaikeuksia, tai tuntuu että rahat eivät riitä, se on tietyllä tapaa myös hyvä asia. Sillä taloudelliset vaikeudet herättävät sinut miettimään asioita uudella tavalla. Suhtaudu ongelmiin ja vastoinkäymisiin voimavarana. Käännä ne sinun vahvuudeksi. Vastoinkäymiset ovat osa sinun rahatarinaa jotka kasvattavat sinua. Aina kun ymmärrät mitä et tahdo, niin ymmärrät paremmin mitä tahdot. Eli jos huomaat että et halua joutua esimerkiksi velkakierteeseen, opit löytämään helpommin keinoja joilla pääset parempaan taloudelliseen tilanteeseen. Ja silloin kun tiedät mitä tahdot, voit fokusoitua siihen ja luoda sitä enemmän omaan elämään. 

Jos luet tätä nyt, olet jo askeleen lähempänä vaurastumista. Olisipa hienoa olla osa sitä matkaa!

Minun tavoitteeni on auttaa sinut alkuun. Miten päästä eroon huonoista veloista. Miten aloittaa säästäminen. Ja miten aloittaa sijoittaminen. Sinun ei tarvitse olla rikas jotta voit sijoittaa. Jokainen sijoittaja on aloittanut joskus alusta. Voit myös sijoittaa ja säästää ilman että sitä täytyy tehdä intohimolla tai tavoitteellisesti. Avullani opit miten teet arjessa fiksuja valintoja ja jotka tukevat viisasta taloudenhallintaa, mahdollistaen silti mukavan elämän josta voi nauttia nyt.